Ready to reign

Dorien Hoeve (2023)
Acryl op linnendoek (60 x 80 cm)
Price: 600 euro

 

God heeft de mens gemaakt naar zijn beeld. Adam en Eva, de eerste mensen, ontvingen de opdracht om zich te vermenigvuldigen en de aarde te domineren (Gen. 2:28). Na de zondvloed ontving Noachdezelfde opdracht  (Gen. 9:7). En wij zijn nog steeds geroepen om met God over de aarde te regeren.

De mens op dit schilderij is in toon geschilderd (zwart en wit). De toon vertegenwoordigt de aardse dimensie. De mens draagt ​​de hemelse regalen: een kroon, een scepter en een rijksappel. De kroon vertegenwoordigt de hemelse identiteit: hij is een koning. De scepter vertegenwoordigt de macht: God heeft ons Zijn macht gegeven. De aardsappel vertegenwoordigt het gebied waarover de koning mag regeren. Elk mens heeft een eigen  territorium gekregen om samen met God over te regeren.

Ik heb de indruk dat God ons uitnodigt om met Hem te regeren over het gebied dat Hij aan ieder van ons heeft toegewezen. Als wij met Hem regeren, zal Zijn licht in de duisternis schijnen. Gods licht is puur en vol, zoals wit licht. Wit licht bevat veel kleuren en wordt gebroken in een specifieke kleur door een medium. Ieder van ons breekt Zijn licht anders en al deze kleuren samen zijn mooi en één. Ben je klaar om te regeren? En om Zijn licht te laten schijnen in de duisternis?

Neem gerust contact met mij op als u geinteresseerd bent om het originele schilderij of een kopie te kopen.

6 + 3 =