Surrender

Dorien Hoeve
Acryl op linnendoek (60 x 80 cm)
Beschikbaarheid voor verkoop vanaf juni 2024 (prijs: 600 euro). Momenteel te bezichten in de gemeente de Schuilplaats in Ede.

 

Dit doek werd geschilderd tijdens de dienst in de Schuilplaats op 11 februari. Het centrale thema was groei. Groei begint met overgave.

Het voorjaar is een een seizoen waarin bloembollen ontkiemen. De eerste scheuten van nieuwe planten worden zichtbaar boven de grond. Voordat de eerste scheuten te zien zijn, is er echter al een heel proces aan vooraf gegaan. Onder de grond heeft de bloembol wortels gevormd en de jonge scheut boort zich al groeiende een weg naar boven. De bloembol gebruikt hiervoor de energie in de bloembol wordt opgeslagen (na de bloei van het vorige seizoen). Het kost de bloembol wat om te gaan groeien.

Groei van mensen gaat op een vergelijkbare manier. Groei begint bij neerknielen voor God. Het vraagt om overgave aan God. Vertrouwen dat Hij weet hoe we verder mogen groeien. Dit kan pijnlijk en pittig zijn, omdat het vraagt om oude structuren en patronen los te laten. Tegelijkertijd is er ook nog niks zichtbaar van de mooie bloem waar we naar uitzien. Het is een proces, waarbij alles komt op Zijn tijd. Dit schilderij nodigt je uit om te vertrouwen op God en je aan Hem over te geven.

Neem gerust contact met mij op als je geinteresseerd bent om het originele schilderij of een kopie ervan te kopen.

4 + 14 =